De vrouw van het meer (2022)

In ‘De vrouw van het meer’ strijken we neer in een dorpje in het Merendistrict van Engeland. Een dorp waar iedereen elkaar kent en verhalen als een lopend vuurtje rond gaan. Ondanks dat kunstschilder James Arnold, zijn vrouw Fiona en hun dochter Joyce al ruim 20 jaar in het dorp wonen, zijn zij nog steeds niet echt onderdeel van de gemeenschap.
Op een dag verschijnt in het plaatselijke café de geestverschijning van de vrouw van het meer. Buurvrouw Evelyn Wooters zegt dat dit volgens de eeuwen oude legende maar een ding kan betekenen; er is onheil opkomst. James gelooft er niets van, maar dan krijgt Evelyn misschien toch gelijk. Joyce’s school zegt dat haar geboorteakte niet klopt, er staat een mysterieuze man uit Londen op de stoep en tot overmaat van ramp rijdt Fiona haar auto het meer in en is zij nergens te vinden. Reden genoeg voor paniek. Als de Londense Morton dan ook nog beweerd dat niet alles in het dorpje is wat het lijkt, wordt het Joyce, James en Evelyn bijna te veel. Loopt het met een sisser af of krijgt Morton gelijk en is er iets niet pluis?

Kom het zelf zien op 20, 21 of 22 mei in de Paulus in Winssen. Kaartjes à 12 euro zijn te koop vanaf 1 mei via www.toneelverenigingplankenkoorts.nl of via 0487-525204

Poster van het stuk De Vrouw van het Meer